Event management

Dukat – Hrana se ne baca

event 09.10.2023.

Dukat

Izazov

Predstavljanje projekta „Hrana se ne baca“ zamišljeno je kao nesvakidašnji medijski događaj na kojem je trebalo predstaviti rezultate istraživanja o navikama hrvatskih kućanstava koje je za Dukat provela agencija Improve, a nastavno na koje je organiziran i panel posvećen smanjenju otpada od hrane te postavljen čitav projekt.

Kako bismo u jednom događanju spojili i predstavljanje projekta, prezentaciju i panel, odlučili smo prostor kina Urania pretvoriti u gledalište, pozornicu i galeriju.

Provedba

  • Kroz vizualni storytelling u prostoru kina, neobičnim i predimenzioniranim plakatima s vrlo jasnim porukama prenijeli smo osnovnu poruku projekta – Hrana se ne baca. Na ovaj način smo jasno dali do znanja da hranu treba pomirisati, opipati, kušati prije nego se baci. Vizualni dojam eventa, uz plakate i prezentaciju, ovdje je bio u funkciji izravne komunikacije i edukacije.
  • U duhu cijelog koncepta projekta „Hrana se ne baca” uzvanicima smo priredili simbolične  zalogaje te ih predstavili kao ideju što sve mogu učiniti s hranom –  kako ju iskoristiti, pripremiti, pakirati i u konačnici smanjiti količinu otpada od hrane. Uz pomoć jednog od poznatih predstavnika „Zero Food Waste” pokreta u Hrvatskoj Marina Medaka, poslužili smo zalogaje od hrane koju bi većina građana bacila, neiskoristivši njezin puni potencijal koji ima kao zdravstveno ispravna.

Rezultati

  • Predstavljanje projekta „Hrana se ne baca“ privuklo je brojne predstavnike medija, relevantnih institucija, stručnjake iz područja nutricionizma, predstavnike prehrambene industrije i komunikacijske stručnjake. Lansiranjem projekta oživjela je i web stranica s bogatim inspirativnim, edukativnim i motivirajućim sadržajem čiji je cilj informirati građane o tome kako promijeniti navike i odgovornije se odnositi prema hrani.
Kontakti

PRODUKTivna suradnja

Jedinstvene kampanje i nezaboravna događanja stanuju kod nas. Javite nam se!